U bevindt zich hier:
Toepassingen
De functionele veelzijdigheid van gelatine is uniek. Het product kan bijvoorbeeld uitstekend worden ingezet voor het vormen van gels, schuimen, films en emulsies. Maar ook is het een goede binder, stabilisator en verdikker. Daarom wordt gelatine al vele jaren gebruikt voor talloze en uiteenlopende toepassingen, variërend van levensmiddelen tot producten voor farmaceutisch en industrieel gebruik. De voornaamste toepassingsgebieden voor producten van Trobas Gelatine B.V. zijn hieronder uitgelicht.
Voedingsmiddelen
Gelatine wordt gebruikt in een keur aan voedingsmiddelen op het gebied van zoetwaren, zuivel, desserts en vleesproducten. Een opsomming kan haast niet compleet zijn, want het gelatine-eiwit is nu eenmaal niet weg te denken...
Lees verderFarmaceutische producten
In het farmaceutische segment wordt gelatine voornamelijk gebruikt voor het: vervaardigen van harde en zachte capsules, coaten van tabletten, inkapselen van vitamines. Een omhulsel of laagje van gelatine beschermt...
Lees verderIndustrieel gebruik
Van oudsher wordt gelatine al gebruikt vanwege het bindend en schuimvormend vermogen. In de eerste toepassingen - reeds eeuwen geleden - was echter de voedingswaarde nog niet zo van belang. Destijds werd gelatine namelijk...
Lees verder